Louis Theroux, Arnon Grunberg, Herman Finkers en Ronald Koeman in College Tour

5 Februari 2015 12:11 | actualiteiten | Door Televizier

© BBC

Twan Huys ontvangt weer grote namen in het nieuwe seizoen van College Tour. Dit keer strikte hij Louis Theroux, Arnon Grunberg en Herman Finkers.

De vier mannen zullen in College Tour uitgebreid ondervraagd worden door Twan Huys en de studenten in het publiek. Studenten die een uitzending willen bijwonen, kunnen zich aanmelden via de site. Koeman is de eerste gast, op 20 februari. Een week later volgt Grunberg en de week daarna Finkers. Theroux komt op 27 maart. De overige gasten zijn nog niet bekend.

Louis Theroux

Louis Theroux is een Britse televisiemaker, bekend van zijn vele spraakmakende documentaires. Daarin volgt hij vaak mensen uit een speciale subcultuur. Zo dook hij in het leven van neo-nazi’s en pornosterren. Bekend is zijn documentaire The Most Hated Family In America, over een familie in een Amerikaanse sekte. Theroux is nu bezig met een documentaire over de Scientology-beweging. 

Arnon Grunberg

Arnon Grunberg is schrijver. Hij is vooral bekend van zijn boek Tirza, dat ook is verfilmd. Grunberg heeft vele literatuurprijzen gewonnen. Hij schrijft elke dag een column op de voorpagina van de Volkskrant.

Herman Finkers

Herman Finkers is een Twentse cabaretier die al sinds 1979 optreedt. Zijn laatste voorstelling Na de pauze was een groot succes. In 2015 verzorgt Finkers de oudejaarsconference voor de VARA.

Ronald Koeman

Ronald Koeman is voetbalcoach van Southampton in Engeland. Hij werd als speler in 1988 met het Nederlands Elftal Europees Kampioen. Als coach was hij eerder verbonden aan Ajax, PSV, AZ en Feyenoord.

Willem Holleeder

College Tour weet al jarenlang grote namen te strikken. Eerdere gasten waren onder andere Mark Rutte, Bill Gates, Sting, John Cleese en Robbie Williams. De aflevering met Willem Holleeder uit 2012 zorgde voor ophef, omdat het doel van het programma is om studenten te inspireren. Een topcrimineel is dan toch een vreemde keuze als gast. 

Lees ook: Willem Holleeder zorgde wel voor hoge kijkcijfers.

Meer over