Maan aanvaardt excuses voor mislukte streakergrap

4 december 2017 15:19 | actualiteiten | Door Televizier

© ANP

Zangeres Maan heeft de excuses van radio-dj Frank Dane voor zijn mislukte streakergrap aanvaard.  Een paar weken geleden was Maan te gast in de radioshow van Dane en dat eindigde niet zo goed.

Maan is een bekende gast bij de Frank en vrijdag-show op Radio 538. Een paar weken geleden was de The Voice of Holland- winnares dan ook in de show om haar nieuwe single te zingen. Maan ging erg op in haar optreden en had niet in de gaten dat er een naakte man voor haar stond. De zangeres schrok enorm en barstte in huilen uit.

De schrik zat er goed in bij Maan, waardoor ze niet meer goed uit haar woorden kwam. “Opeens zag ik een piemel voor mijn gezicht”, brengt ze stamelend uit. Frank en de andere dj’s hadden niet verwacht dat de zangeres zo zou schrikken.

Kritiek

De kritiek over het incident was niet van de lucht. Veel BN’ers lieten op Twitter weten het een walgelijke actie te vinden en een Radio 538 –boycot in te zetten. BNR-baas Sjors Fröhlich vindt dat de dj’s ontslagen moeten worden.

Reactie

Vandaag kwam Maan weer in de uitzending van Frank Dane waarin hij aangeeft de toestand verschrikkelijk te vinden. “Wij halen grapjes bij elkaar uit. Jij bent misschien wel de meest terugkerende persoon in mijn Frank & Vrijdag Show en dit keer is een grap heel erg misgegaan”, begint de radio-dj.  

Streaker

Het team van Dane heeft de zangeres al eens eerder  verrast. “We hebben een geintje gehad dat er een boom werd omgezaagd terwijl jij een optreden deed, een geintje dat er een fanfare bij je binnenliep terwijl je een optreden deed. Nu dachten we: Maan komt, wat is nu leuk om te doen? We laten een streaker komen.” 

‘Ik geef om jou’

De streakergrap verliep echter dramatisch. “Het is finaal misgegaan en jij bent je toen echt de tering geschrokken. Jij stond op vijftien meter afstand van mij en ik wist niet zo goed hoe het viel. Toen ik zag dat het slecht viel, dacht ik: kut, shit, dit is zo niet wat ik wil. Ik geef om jou, Maan, je bent een vriendin van de show en de laatste bij wie ik wil dat dit gebeurt.”

Excuses geaccepteerd

De zangeres zegt dat ze de streaker totaal niet had verwacht en zich erg onveilig voelde, omdat ze niet wist dat de streaker door het team van Dane was geregeld. “ Ik keek naar jou en kreeg niet echt een reactie.”

Maan wil nu het hoofdstuk afsluiten en aanvaardt de excuses. Ze gaat zich nu volledig richten op haar clubtour. 

Meer over