Samen in actie voor Oekraïne

Maandag tv-actie voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne

2 maart 2022 18:51 | actualiteiten | Door Irma Tomas

© William Rutten
Op maandag 7 maart zenden NPO1, RTL4 en SBS6 samen een tv-programma uit om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Zoals we de afgelopen week met eigen ogen konden aanschouwen, is er een drama gaande in Oekraïne. Sinds de Russische president Poetin besloot dat het een goed idee was om het land binnen te vallen, zijn er duizenden slachtoffers gevallen en honderdduizenden Oekraïners gevlucht. 

Chantal en Rob

De tv-uitzending Samen in actie voor Oekraïne duurt van van 20.30 tot 23.00 uur en wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Rob Kemps. In de studio ontvangen Jeroen Pauw en Eva Jinek gasten aan tafel.

Wendy van Dijk

Wendy van Dijk doet vanaf de Pools-Oekraïense grens verslag van de actuele situatie ter plekke. Zij praat daar met vluchtelingen. Dat is tenminste de bedoeling. Bij RTL Boulevard vertelde Rob Goossens dat Wendy door de organisatie van tevoren niet was ingelicht dat ze naar het oosten zou moeten afreizen. Daardoor ontstond tijdens de uitzending wat onduidelijkheid over Wendy's rol bij de inzamelactie, maar voor het eind van de uitzending kwam het verlossende woord: Wendy reist af naar Polen om verhalen op te tekenen.

Giro 555

Britt Dekker leidt het belpanel van bekende Nederlanders dat telefoontjes opneemt van mensen die willen doneren. Het geld dat binnenkomt gaat naar Giro 555 die er spullen van koopt voor de vluchtelingen. 

Radio

Ook radiozenders komen in actie. Van 06.00 uur tot 21.00 uur is er een speciale uitzending van Radio555, die op NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Qmusic, 100%NL, Radio 538, Radio 10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime wordt uitgezonden. De uitzending komt vanuit Beeld en Geluid, waar ook het belpanel van Giro 555 is ondergebracht. 

Meer over