Maarten van der Weijden en Bron Prix winnaars Loden Leeuw

De kogel is door de kerk: De winnaar van de Loden Leeuw voor meest irritante BN’er in een reclamespot is Maarten van der Weijden. De Olympisch zwemkampioen won de prijs voor zijn Menzis-commercial.

In het spotje is Maarten te zien terwijl hij mensen die een product van de zorgverzekeraar afnemen de hemel inprijst. Dat doet hij door constant ‘hulde’ te roepen. Van der Weijden wordt vooral irritant gevonden vanwege zijn stem, slechte presentatie en houterige manier van bewegen.

Reactie Maarten

De oud-zwemmer reageerde laconiek op de loden prijs: "Hulde aan alle Nederlanders. Feedback is een cadeautje. Ik hou van winnen, maar heb liever goud dan lood.''

Sylvie Meis

Van der Weijden won nipt van Sylvie Meis (23 procent). Sylvie’s sexy verschijning voor lingeriemerk Hunkemöller viel overduidelijk niet in de smaak bij de Nederlandse kijker. Als derde eindigde de bellende Ali B. die de directie van T-Mobile de les leest.

Mosczkowicz en Koeman

Andere BN’ers die waren genomineerd voor de meest tenenkrommende reclame waren ex-advocaat Bram Mosczkowicz voor Robijn en de HAK-reclame van Ronald Koeman. Het publiek vond de twee mannen uiteindelijk minder irritant en dus ontsprongen zij de dans.

Meest irritante commercial

Het publiek koos voor Bonprix als meest ‘irritante commercial van 2013’. De kijker vond het feit dat in de reclame twee vrouwen met elkaar op de vuist gaan nutteloos en aanzetten tot vandalistisch gedrag.

Nummer 2 en 3

Ook bij Nederlandse reclames was er een nummer twee en nummer drie. Achter Bon Prix eindigde de slecht nagesychroniseerde commercial van schoonmaakmiddel Vanish Oxi Action.

Radar

De prijsuitreiking was te zien in het tv-programma Radar. Volgens het programma werd er uiteindelijk 75.000 keer gestemd.

Meer over:

Reageren