De slechterik

Maarten van Rossem bedankt voor rol in The Passion

2 februari 2023 21:34 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Juliette Polak en Fleur Koning
Maarten van Rossem is gevraagd voor een rol in The Passion als slechterik. Hij heeft ervoor bedankt.

Dat meldt de historicus donderdagavond in De Slimste Mens.

Slechterik

"Ik moest een of ander slechterik spelen, maar ik voelde er niks voor", merkt hij droogjes op voordat hij spottend vervolgt: "Ik ben ervan overtuigd dat de heer helemaal niks gezongen heeft." Presentator van de Belgische editie van De Slimste Mens, Erik Van Looy, weet hoe hij daar gauw op moet reageren: "Ja, jij kan het weten jij was erbij."

De nieuwe editie van The Passion wordt overigens op 18 mei uitgezonden op NPO1.

Sixpack

Dit was overigens niet de enige onthulling van Van Rossem deze avond. Hij vertelde namelijk ook dat hij mannen met een sixpack eng vindt. Hij vertelde dit bij het beantwoorden van de kijkersvraag: een fan van hem vroeg of hij weleens een sixpack had gehad. "Ik begreep die vraag niet, want ik dacht dat het ging om zes blikjes bier in een tuigje. Die had ik wel eens gehad, dat geef ik wel toe. Dus toen heb ik het opgezocht op internet."

Schrik

Van Rossem vertelt dat wat hij zag hem niet echt kon bekoren. "Er staan foto's bij die een vrij hilarische indruk maken. Ik vond het eerlijk gezegd maar vrij enge mannen die daarbij stonden. Vooral omdat ze geen hoofd hadden."

Kardashians 

Daarnaast gebruikte Van Rossem nog even de bel om de familie Kardashian in de ban te doen. "Dit is nu al de zoveelste keer dat die verdomde Kardashians in het programma voorkomen", bromde het jurylid. "Ik stel voor dat we er nu mee stoppen. De komende vijf jaar wordt deze naam, deze familie, deze hele zooi niet meer genoemd."

Meer over