Doorgaan of stoppen

Maarten van Rossem stopt toch wel bij De Slimste Mens

25 september 2023 21:19 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Juliette Polak en Fleur Koning
Stopt Maarten van Rossem wel of niet met De Slimste Mens? Het is een groot vraagteken en Maarten is er verre van duidelijk over. Eerder riep hij nog dat hij doorgaat tot zijn honderdste, maar daar lijkt hij nu weer van terug te komen. Hij stopt ook.

Aan De Telegraaf meldt de historicus nu dat het einde toch in zicht is. 

Stoppen

In het begin zei Maarten steeds dat hij ook zou stoppen als Philip Freriks zou stoppen. Toen de presentator daadwerkelijk zijn stoppen bekend maakte, zei Maarten dat hij doorging, maar daar komt hij nu op terug. Op een video meldt hij nu: "Ja natuurlijk stop ik dan, we zullen zien. Ik weet het niet. Misschien ben ik wel dood."

Interview

Tegen De Telegraaf zegt hij: "In februari 2025 is mijn laatste uitzending. Op hetzelfde moment dat Philip vertrekt." Philip meldde op een bepaald moment dat hij door zou gaan tot en met seizoen 25 en dan zou stoppen. Toen schijnt Maarten al gezegd te hebben dat hij dan ook zou stoppen. Zij weten het dus al een tijdje aldus de historicus. "Door te stellen dat ik zou blijven zitten waar ik zit, heb ik er bewust voor gekozen om mensen een beetje te ergeren. Er verder over speculeren is onzinnig en, als ik voor mezelf mag spreken, ook zeer onaangenaam."

Daarmee lijkt er dus toch een einde te komen aan het Philip en Maarten-tijdperk van De Slimste Mens.

Vervanger

Voor Philip is al een vervanger gevonden. Herman van der Zandt neemt het stokje over van de 79-jarige presentator. Door wie Maarten eventueel vervangen gaat worden, is nog niet bekend. Dat heeft een woordvoerder van KRO-NCRV maandag laten weten. De omroep kan ook nog niet zeggen op welke termijn dit besluit wordt genomen.

Meer over