In de kinderschoenen

Makers Kopen Zonder Kijken onderzoeken mogelijke spin-off Samen Kopen

21 juni 2024 20:01 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Tom Cornelissen
Productiemaatschappij Blue Circle is aan het kijken naar mogelijkheden voor een spin-off van Kopen Zonder Kijken. Het populaire programma zou een spin-off krijgen die Samen Kopen gaat heten. Het doel? Mensen aan een huis helpen bij wie de moed in de schoenen is gezakt.

Dat is te lezen op de website van Blue Circle.

Oproep

In de oproep staat onder meer: "Voor het mogelijke nieuwe programma Samen Kopen zijn wij op zoek naar mensen die graag samen een huis willen kopen. Denk hierbij aan twee of meer vrienden, kinderen met hun ouders, twee jonge gezinnen etc. om zo hun kansen op de woningmarkt te vergroten."

Regenbooggezin

De makers lijken met het programma aan te haken bij het regenbooggezin van het afgelopen seizoen van Kopen Zonder Kijken waarin een homostel en een draagmoeder, die samen een zoontje opvoeden, een huis zochten.

Gedoe

Ook is te lezen dat het team van Samen Kopen de deelnemers wil helpen met de juridische en financiële aspecten die komen kijken bij het zoeken en vinden van een huis. Dus schrijven ze: "Zit je met je handen in het haar, omdat je niet alleen een huis kan kopen? Of heb je geen idee hoe je dit gezamenlijk moet aanpakken? Meld je dan aan."

Interesse

Wel maken de makers duidelijk dat het nog niet helemaal zeker is of het programma ook daadwerkelijk van de grond komt. Er zou wel vanuit verschillende zenders interesse voor zijn.

Meer over