Aflevering twee

Makers Mocro Maffia passen titel van aflevering aan na kritiek

12 juni 2023 19:01 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© RTL

Afgelopen vrijdag verscheen de tweede aflevering van het vijfde seizoen van Mocro Maffia op Videoland. De titel van de nieuwste aflevering zorgt voor veel ophef op diverse social mediaplatformen, waaronder Twitter en Instagram. Dat is de makers van de populaire serie niet onopgemerkt gebleven en daarom hebben zij besloten de titel aan te passen.

Kritiek op titelkeuze

De tweede aflevering van de bloedstollende serie had eerst de naam 'Jezus Aan Het KK Kruis'. Een titel die volgens veel fans niet gepast is. Al sinds vrijdag verschijnen er veel negatieve reacties over de titelkeuze. Door de flinke hoeveelheid kritiek hebben de makers van Mocro Maffia maandag gereageerd met een statement. 

Statement

Naar aanleiding van de ophef over de titel, kwamen de makers van de hitserie vandaag met een statement.

''De titel van de tweede aflevering van het vijfde seizoen van Mocro Maffia is een quote van één van de personages uit de desbetreffende aflevering'', staat op de Instagram Stories van de serie. ''In een dramaserie zijn uitspraken binnen context. Door de quote als titel te gebruiken, wordt deze uit context gehaald en geeft hij het verkeerde signaal. Bij nader inzien had deze titel niet gekozen moeten worden, hij is dan ook aangepast'', wordt erna nog toegevoegd.

De titel van de tweede aflevering is veranderd in 'De Koning Is Dood, Leve de Koning'.

Het vijfde seizoen van Mocro Maffia is momenteel op Videoland te zien. Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe uitzending op de streamingdienst. 

Meer over