Man Barbie vrijgesproken

Michael van der Plas is vrijgesproken van mishandeling en openbare geweldpleging. De zaak ging om een steekpartij op het Kurhausplein in Den Haag.

Barbie kreeg voor dezelfde zaak 120 uur werkstraf, maar Michael accepteerde zijn straf van 200 uur niet en tekende beroep aan. Hij beweerde dat hij alleen maar een sussende rol had gespeeld in de ruzie. In het hoger beroep gaf het gerechtshof in Den Haag hem gelijk.

Video-analyse

Manager Jake Hampel is in zijn nopjes met de vrijspraak: „Natuurlijk zijn we hier heel erg blij mee. Uit een video-analyse blijkt dat Michael alleen maar een sussende rol had in de vechtpartij tussen Barbie en die vrouw die een beledigende opmerking naar haar had gemaakt. En daar is de rechter het nu mee eens''.

Drugsbezit

Na het akkefietje op het Kurhausplein werd Michael in mei weer opgepakt, ditmaal wegens drugsbezit. Ook in deze zaak ontkent Michael schuld.

Reality

Al het gedoe rond Samantha de Jong en haar man heeft geen invloed op de realitycarrière van het stel. In 2014 komt RTL 5 gewoon weer met een nieuwe Barbie-reeks.

Reageren