Man Bijt Hond verdwijnt mogelijk

Man Bijt Hond is al meer dan zestien jaar een vaste waarde op televisie. Toch dreigt het werkdagelijkse actualiteitenprogramma te verdwijnen. 

Zender KRO-NCRV liet vrijdag weten na de zomerstop op het vaste tijdstip van Man Bijt Hond met een nieuw lifestyleprogramma te komen: BinnensteBuiten

Man Bijt Hond is dakloos

Dat maakt de toekomst van Man Bijt Hond bij de publieke omroep uiterst onzeker. KRO-NCRV heeft aangegeven met de zenderbazen van de NPO op zoek te gaan naar een gaatje in de programmering voor het nieuwsmagazine. Dat kan echter lastig worden, de uitzendschema's zijn behoorlijk dichtgetimmerd waardoor niet makkelijk geschoven kan worden met zendtijd. Daarnaast liggen de schema's doorgaans al meer dan een jaar van te voren vast, wat betekent dat als Man Bijt Hond al een nieuw tijdstip krijgt, dat pas op z'n vroegst over ruim een seizoen zal zijn. 

Man Bijt Hond meest beeldbepalende programma

In 2011 werd Man Bijt Hond door Nederlandse televisiekijkers uitgeroepen tot het meest beeldbepalende programma van de afgelopen zestig jaar. Tijdens het Gouden Televizier-Ring gala dat jaar ontvingen de makers uit handen van Monique van de Ven een troffee en ook werd de Hilversumse zendmast naar de show vernoemd. De medewerkers van Man Bijt Hond kregen vrijdag te horen dat ze eind mei voorlopig hun laatste aflevering maken. 

Eerder moest ook het populaire Vermist het veld ruimen. Jaap Jongbloed mocht echter door met zijn programma.

Reageren