Man Bijt Hond werkt aan doorstart op internet

De laatste aflevering van Man Bijt Hond wordt vanavond uitgezonden. De makers willen graag door op internet, maar hebben daar de steun van de fans bij nodig.

Onder de noemer "Red Man Bijt Hond" hebben makers en fans de handen ineen geslagen om het programma een digitale doorstart te geven. Daar is echter wel geld voor nodig, daarom is een crowd funding campagne gestart.

Man Bijt Hond heeft 99.000 euro nodig

Woestijnvis, de Belgische productiemaatschappij die het originele format bedacht, heeft de Nederlandse makers toestemming gegeven door te gaan met Man Bijt Hond. Ze hebben zin om populaire rubrieken zoals Ons Kent Ons, De Hond Schuift Aan en De Babbelbox te blijven maken, omdat ze het een verarming van het tv-aanbod zouden vinden als het programma verdwijnt. De makers werken vrijwillig mee, toch is een startbedrag van 99.000 euro nodig om een half jaar Man Bijt Hond op internet te kunnen garanderen. 

Man Bijt Hond crowdfunding

Om dat geld bij elkaar te krijgen, is een crowdfunding campagne gestart. Iedereen die het programma een warm hart toedraagt, kan online doneren. Donateurs mogen zelf kiezen wat ze geven: alle bedragen vanaf 10 euro zijn welkom. Volgens de makers hebben diverse bedrijven hun steun al toegezegd als het startbedrag is opgehaald. Hierdoor zou de digitale versie van Man Bijt Hond nog langer door kunnen gaan. Ook is er dan ruimte voor nieuwe rubrieken.

Om de actie te steunen hebben diverse bekende Nederlanders zoals Paul de Leeuw promotiefilmpjes opgenomen. De crowdfundactie duurt 40 dagen en is HIER te vinden.

Reageren