Man die werd opgegeten door Anaconda geeft interview

Paul Rosolie liet zich voor een programma van Discovery opeten door een grote slang en kreeg daarna een bak met kritiek over zich heen.

Onze eigen Freek Vonk noemde de stunt dierenmishandeling en online staat nu een petitie van PETA die de uitzending van het programma Eaten Alive op 7 december moet tegenhouden. Aan Entertainment Weekly vertelt Paul dat al die mensen niet zo moeten zeuren.

Waarom wilde je je op laten eten?

„Ik werk al 10 jaar in het Amazonegebeid en ik zie steeds meer planten en dieren verdwijnen en niemand die zich er druk om maakt. De petitie van Discovery heeft nu 40.000 handtekeningen van mensen die allemaal geven om een slang en dat vind ik prachtig. Maar die mensen realiseren zich niet dat dit 1 slang is terwijl er op hetzelfde moment duizenden slangen en andere dieren verbrand worden. Toch haalde een petitie om het regenwoud te beschermen slechts 159 handtekeningen op.

Maar waarom wilde je je nou laten opeten door een anaconda?

„De Amazone verdwijnt langzaam en datzelfde geldt voor anaconda's, er wordt ook veel op ze gejaagd. Ik wilde graag een stunt uithalen die mensen zou shockeren en een dialoog zou uitlokken. Ik heb het gedaan om de leefomgeving van anaconda's te beschermen.”

Is het wel mogelijk voor een anaconda om een mens te eten?

„Dat is ook zoiets. Mensen beweren dat het niet kan, maar ik heb anaconda's veel grotere prooien zien eten dan mensen. Een wild zwijn bijvoorbeeld en een kaaiman. Als de anaconda eenmaal de menselijke ribbenkast in elkaar heeft gedrukt, zijn we niet meer zo groot. De vader van de kok die met ons mee de jungle in was, is ook opgegeten door een anaconda.”

Hoe ging het opeten in z'n werk?

„In eerste instantie had ze geen zin om me op te eten, maar toen ik me agressief op ging stellen, wilde ze zich wel verdedigen. Het laatste wat ik zag was was haar open mond voordat alles zwart werd. Daarna wikkelde ze zich om me heen, ik voelde het pak kraken en mijn armen die uit de kom werden gerukt, het was doodeng.”

Wat deed je toen je was opgegeten?

„Het plan was om me tot mijn middel te laten opeten, daarna zou ik er weer uit worden getrokken. Dat was voor mijn eigen veiligheid en voor dat van de slang. Maar ik ga verder niet te veel vertellen, dat moet je zelf maar zien.”

Hoe liep het met de slang af?

„Die maakt het prima, geloof me, ik ben er veel slechter vanaf gekomen, ze heeft me flink te pakken gehad.”

Wat doe je liever? Naar het nummer Anaconda van Nicki Minaj luisteren of de film Anaconda met Jennifer Lopez bekijken?

„Geen van twee├źn. Dan word ik liever nog een keer levend opgegeten door een Anaconda.”

Reageren