'Supergeschrokken'

Marc-Marie Huijbregts aangevallen op straat

7 augustus 2021 11:12 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© ANP
Marc-Marie Huijbregts is vrijdag aangevallen op straat. De cabaretier en De Slimste Mens-deelnemer maakt het gelukkig goed, maar is wel 'supergeschrokken'.

Hij gaat aangifte doen tegen zijn belager, vertelt Huijbregts op Instagram. 

(Aan)geslagen Marc-Marie Huijbregts

Huijbregts was vrijdagochtend in Amsterdam op de fiets onderweg naar de opname van een nieuwe podcastaflevering met Aaf Brandt Corstius. In een filmpje van Marc-Marie en Aaf vinden iets, omschrijft-ie hoe hij ruzie kreeg met een koppel in een langzaam rijdende auto die hij probeerde te passeren. "Toen kwamen ze naar mijn kant en belde ik van 'let op, ik ben hier'." Daarop klonk er al getier vanuit de auto, volgens Marc-Marie. "Toen stopte ik met de fiets en die vrouw stapte uit. Ik denk dat ze een oude kogelstoter was, ze sloeg me keihard middenin mijn gezicht." Daarbij zou de man geroepen hebben dat-ie Huijbregts in de gracht zou gooien en werd er 'vieze homo' naar hem geroepen.

Aangifte

"Ik ben supergeschrokken", zegt Marc-Marie over de gebeurtenis. "Je kunt mensen toch niet zo aanvallen?" Hij gaat aangifte doen, maar zoekt nog wel naar een getuige die er was. "Er was een heel lief meisje dat alles had gezien. Ik ben vergeten haar nummer te noteren." De hoop is dat zij contact opneemt met Marc-Marie. 

 

Beluister hier het hele verhaal van Marc-Marie: 

Meer over