Margreet Spijker voor het laatst bij RTL Nieuws

Margreet Spijker presenteert vanavond voor de laatste keer het RTL Nieuws. De hoofdredactie liet weten een andere weg te willen inslaan met het nieuws, waardoor Spijker het nieuws moet verlaten.

Een maand geleden kreeg Margreet Spijker uit het niets te horen dat ze zou moeten vertrekken bij het RTL Nieuws. Aan RTL Boulevard vertelde ze dat dat een grote klap voor haar was: “Daar had ik echt geen rekening mee gehouden. Ik had er geen seconde aan gedacht dat dat mij überhaupt kon gebeuren. En toen werd tegen mij gezegd: ‘Ik wil echt vernieuwen. Je klinkt heel warm, en dat is op zich goed, maar het is iets van het verleden.' Ik was met stomheid geslagen. Flabbergasted, ik heb het totaal niet zien aankomen. Ik was echt in de rouw.”

Steun

Van haar collega's kreeg de presentatrice meteen veel steun: "Dat heeft me zo goed gedaan." Samen met collega Roelof presenteert ze vanavond haar laatste uitzending. Hoe ze dat precies gaat doen heeft Margreet nog niet bedacht: “Ik weet nu nog niet precies wat ik ga zeggen. Ik ga er met Roelof zitten om half acht en dan zeg ik aan het eind gedag.”

Toekomst

De toekomst is nog helemaal vrij voor Spijker: "Ik heb nog geen idee, alles ligt open. Tot aan juli ga ik genieten van het feit dat ik heel de lente vrij ben.”

Daphne Lammers volgt Margreet Spijker op. Naast een ander gezicht achter de desk, is er vanaf volgende week ook een nieuw decor van het nieuwsprogramma te zien. Ook Merel Westrik begint vanaf volgende week bij RTL Nieuws.

Reageren