State of Hate

Margriet van der Linden maakt een comeback op televisie

23 november 2023 09:58 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© KRO-NCRV
Margriet van der Linden is sinds de stop van M. nauwelijks meer op televisie te zien geweest, maar dat gaat veranderen. De voormalig talkshowhost keert terug met een eigen documentaireserie.

Ze heeft de afgelopen maanden zeker niet stilgezeten. 

Lees ook: Margriet van der Linden zegt talkshow M vaarwel 

Margriet van der Linden

De trouwe kijkers van M. zullen het zich inmiddels wel hebben afgevraagd waar talkshowhost Margriet van der Linden is gebleven. Sinds de stop van het talkshow in maart 2022 is ze nauwelijks meer op televisie verschenen en ook haar Instagram staat sindsdien stil. Toch hoeven fans haar niet lang meer te missen: ze keert al zeer binnenkort terug op televisie met de documentaireserie State of Hate bij BNNVARA.

State of Hate

In deze vijfdelige serie reist Margriet van der Linden af naar New York, waar ze eind jaren '90 werkte als correspondent. In die tijd werd zij geconfronteerd met zogenaamde 'hate crimes', misdaden doordrenkt met diepgewortelde haat tegen groepen met verschillende overtuigingen, seksuele voorkeuren of afkomst. "Dit geweld heb ik als uitgangspunt genomen voor een zoektocht naar haat en de gevolgen daarvan. Met de aangrijpende verhalen van de haters en de gehaten, van toen én nu", vertelt ze alvast zelf in aanloop naar de show.

In State of Hate dompelt ze zich dan ook opnieuw onder in de wereld van mensen die hun haat rechtvaardigen op basis van hun overtuigingen. 

Benieuwd? State of Hate is vanaf maandag 8 januari om 22:15 uur te zien bij BNNVARA op NPO2.

Meer over