Mark Bos overleden

Journalist Mark Bos is vrijdagavond overleden. De oud-EditieNL-verslaggever had uitgezaaide prostaatkanker en wist dat hij niet lang meer te leven had.

Mark Bos kreeg in 2012 te horen dat hij uitgezaaide prostaatkanker had en maakte vorig jaar de indrukwekkende documentaire Retour Hemel over zijn ziekte en zijn zoektocht naar alternatieve geneeswijzen. In januari zat Mark bij RTL Late Night en was hij nog vol hoop, maar zijn gezondheid ging hard achteruit. Vorige week was Mark opnieuw te gast bij Humberto Tan voor zijn afscheid.

RTL Late Night

Mark wist dat hij nog hooguit een paar weken te leven had en had nog één missie: hij wilde dat kankerpatiënten meer gehoord worden in de medische wereld en zich ook zichtbaar maken in de samenleving. "Ik wil niet dat mijn geval voor niks is," vertelde Mark. Hij pleitte voor een behandeling die beter is afgestemd op de patiënt en stelde voor dat kankerpatiënten een bandje dragen als eerste stap om gehoord te worden.

Steunbetuigingen

Na zijn indrukwekkende optreden in RTL Late Night kreeg Mark ontzettend veel reacties. "Hij heeft de enorme energie gevoeld die loskwam," schrijft zijn goede vriend Coen van Veenendaal op Facebook, "en hij was diep geraakt door de vele reacties en vooral steunbetuigingen voor zijn oproep tot een dag van verbondenheid."

Mark Bos

Coen vervolgt: "Zijn krachten namen in rap tempo af en gisteravond heeft hij zijn ogen voor de laatste keer gesloten in de wetenschap dat zijn zoektocht voortgang vindt. Mark heeft rust gevonden in de acceptatie van zijn situatie. Wij zullen Mark enorm missen." Mark is 49 jaar geworden.

Lees ook:
Mark Bos wil dat kankerpatiënten een stem krijgen en zich laten zien.

Bekijk hieronder het afscheid van Mark Bos bij RTL Late Night:

Reageren