Marnix Kappers (73) overleden

10 oktober 2016 22:02 | actualiteiten | Door Televizier

© NCRV

Acteur, zanger en presentator Marnix Kappers is op 73-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Amsterdam. Hij was al enige jaren ernstig ziek.

Marnix' overlijden werd door zijn familie in een kort bericht wereldkundig gemaakt: "Geschokt door de dood van zijn partner in 2013 en getroffen door ernstige en toenemende gezondheidsproblemen besloot hij nieuwe slagen van het noodlot niet langer lijdzaam af te wachten."

Veelzijdig

Marnix Kappers was een veelzijdige en veelgevraagd artiest. In 1966 won hij als deel van de groep  Déjà Vu het Leids Camerettenfestival. Een jaar later won hij de persoonlijkheidsprijs. Generaties groeiden met hem op als, onder anderen, de keurige neef Herbert in de veelgeprezen kinderserie Familie Knots. Hij was daarnaast samen met wijlen Sylvia Millecam van 1991 tot 2001 het gezicht van Knoop in je zakdoek.

Pieter Post

Als acteur dook hij op als de homoseksuele tweedehandsboekverkoper Michiel in de comedy Zonder Ernst. Ook leende hij zijn stem voor diverse hoorspelen en animatiefilms. Zo is hij de Nederlandse stem van postbode Pieter Post in de gelijknamige poppenserie. Ook zong hij de welbekende intromuziek van Peppi & Kokki in.

Toneel

In zijn laatste actieve jaren was Kappers vooral actief in het theater. Hij speelde onder meer in de musicals Heerlijk duurt het langst en Telkens weer Het Dorp, een muzikaal eerbetoon aan tekstschrijver Friso Wiegersma. Kappers werd in 2008 onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zijn afnemende gezondheid dwong hem in 2009 te stoppen met optreden.

Meer over