Mart Smeets kreeg een duur afscheidscadeau

20 oktober 2016 11:07 | actualiteiten | Door Televizier

© anp/kippa/nos

Niet iedereen kan zich vinden in het royale afscheidscadeau dat Mart Smeets van de NOS kreeg. De SP vindt de businessclasstickets naar Rio à 18.000 euro iets teveel van het goede.

Volgens de hoofdredacteur sport van de NOS, Maarten Nooter, is er helemaal niets aan de hand en gaat het hier om een uitzondering. In Weekend: „De regel bij de NOS is nou juist dat niemand businessclass vliegt. Vanwege Marts enorme verdiensten voor de NOS, zijn fysiek - hij is bijna zeventig - en omdat we veel kosten uitspaarden door geen groots afscheidsfeest te organiseren, vloog Mart businessclass en zat zijn vrouw naast hem." Mart Smeets en zijn vrouw vlogen naar Brazilië om daar de Olympische Spelen bij te wonen waar Smeets commentaar gaf bij het basketbal.

Bezuinigingen

SP-kamerlid Michiel van Nispen laat in Shownieuws weten dat hij het allemaal maar overdreven vindt: „Business class vliegen is niet nodig, zeker niet als je dit afzet tegen de bezuinigingen bij de publieke omroep en het feit dat zelfs de sporters, om wie het gaat bij de Olympische Spelen, ook gewoon goedkopere tickets hadden.”

Afscheidscadeau

Mart Smeets zal het verder allemaal worst wezen: „Het was mijn afscheidscadeau. Dit is mij aangeboden namens de NOS, dat heb ik geaccepteerd.

Meer over