Geen rol in onderzoek

Mart Smeets reageert aan tafel bij Khalid & Sophie op situatie bij NOS Sport

14 november 2023 20:29 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© BNNVARA
Mart Smeets zat dinsdagavond aan tafel bij de talkshow Khalid & Sophie. Nu de 76-jarige oud-presentator weer eens op de buis te zien was, vond medegast Raoul Heertje dat het onderwerp 'grensoverschrijdend gedrag bij de NOS' besproken moest worden met de oud-werknemer van de Nederlandse Omroep Stichting.

De naam van Mart Smeets kwam in het veelbesproken Volkskrant-artikel, waarin werd geopenbaard hoe het er destijds aan toeging op de werkvloer bij NOS Sport, voor. De 76-jarige voormalige presentator ging aan tafel bij de NPO-talkshow in op de kwestie nadat Heertje hem op de man af vroeg of Smeets misschien grensoverschrijdend is geweest toen presentatrice Aïcha Marghadi zich aan hem kwam voorstellen en hij haar vernederd zou hebben.

Vervelend

"Dat vond ik ook ontzettend vervelend om te lezen en ik kon me er niets van herinneren. Sterker nog: ik kan me helemaal niets van haar herinneren", zei Smeets. "En ik denk dat ik er niet eens geweest ben."

Onderzoek

Dinsdag werd door de NOS een onderzoek naar de werkcultuur binnen de organisatie gepresenteerd. De conclusie was dat deze uit balans is, maar wat Smeets opmerkelijker vond, is dat hij helemaal niet is bevraagd voor het onderzoek. "Er is mij niet één regel gevraagd. Ik heb slechts 42 jaar bij de NOS gewerkt, niets. Geen telefoontje, niets, helemaal niets."

Meer over