Martin van Waardenberg ontslagen bij Kanniewaarzijn: "Ik ben te oud"

26 mei 2016 10:10 | actualiteiten | Door Televizier

© VARA - Lilian van Rooij

De 60-jarige acteur Martin van Waardenberg mag niet langer meespelen in het komische consumentenprogramma Kanniewaarzijn. "Ik kan maar één conclusie trekken: ik ben te oud."

Volgens BNN-VARA heeft het ontslag niets te maken met Martins leeftijd. "Als dat zo was, hadden we Astrid Joosten ook wel vervangen door Geraldine Kemper", laat een woordvoerder weten aan de Volkskrant. De omroep stelt Kanniewaarzijn te willen opfrissen 'om sleetsheid te voorkomen'.

Verjongen

Martin gelooft er niets van. "Van de voormalige eindredacteur hoorde ik dat er letterlijk in de vergadering is gezegd dat ik weg moest omdat ik te oud ben", stelt de acteur in een interview in de Volkskrant. "Staatssecretaris Dekker, die lul met die krulletjes en die bril, die zelf nooit tv-kijkt, heeft bedacht dat televisie meer moet verjongen."

65+

Volgens Martin kijken er vooral 65+'ers naar Kanniewaarzijn. "Die leeftijd moet omlaag naar 55+, anders wordt het programma van de buis gehaald. Ze krijgen nu zes afleveringen om het rigoureus te veranderen. En ik kreeg te horen dat ik geen deel ga uitmaken van die koerswijziging."

Astrid Joosten

Martins collega's (presentatrice Astrid Joosten en cabaretiers Patrick Stoof, Plien van Bennekom en Annick Boer) snappen ook niets van de veranderingen. "Ze vinden het onbegrijpelijk. Daar heb ik wel lekker veel steun aan. Ik heb het idee dat het Astrid ook van hogerhand wordt opgelegd."
 

Meer over