"Maskers Af met Mart Smeets was tenenkrommende tv"

18 Juli 2016 15:05 | actualiteiten | Door Televizier

Tv-maakster Hansje Bunschoten ontving zondagavond Mart Smeets in haar nieuwe interviewprogramma Maskers Af. En dat leverde extreem gênante beelden op.

Hansje Bunschoten is kankerpatiënt en heeft niet lang meer te leven. In Maskers Af voert ze op de late avond van NPO 2 gesprekken over leven, liefde en de dood, waarbij het de bedoeling is dat de gasten echt hun 'maskers' af doen en de schone schijn overboord gooien. Bij de eerste gast, Mart Smeets, lukte dat overduidelijk niet.

"Kom dan niet!"

Hansje probeerde een persoonlijk gesprek met Mart te voeren, maar die wilde zo min mogelijk over zichzelf prijsgeven. Op een gegeven moment was het zelfs zo bar en boos dat Hansje uitriep: "Kom dan niet!" Kijkers vielen van de ene in de andere verbazing:

Onuitstaanbaar

Tenenkrommende televisie, vond tv-recensent Han Lips van het Parool. Maar niet alleen door Mart: "Bunschoten die van meet af aan opzichtig flinke vragen begon af te vuren op Mart. Wat vind je van dat hoofd van je? Soms ben je echt onuitstaanbaar. Waarom ben je niet gewoon aardig? Waar komt het vandaan dat je zo veel mensen manipuleert?"

Miscommunicatie

Volgens Lips was Mart Smeets door de vraagstelling van Hansje juist minder openhartig. "Het werkte averechts: in plaats van zich te ontdoen van zijn masker, nam Mart een extra schild ter hand. Het had misschien moeten schuren, maar het gesprek tuimelde van de ene in de andere miscommunicatie."

Mart Smeets

Toch konden sommige kijkers Maskers Af ook wel waarderen:

Bekijk de aflevering met Mart Smeets hier terug.

Meer over