Toekomst onzeker

Matthijs van Nieuwkerk niet te zien in Top 2000-programma's

22 november 2022 13:51 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© Sandra de Witte
Matthijs van Nieuwkerk zal dit jaar niet te zien zijn in de NTR-programma's Top 2000 Quiz en Top 2000 a gogo. Of de programma's zonder hem wel doorgaan, is nog onzeker.

Dat vertelt een woordvoerder van de NTR zojuist.

Lees ook: Matthijs van Nieuwkerk erkent structureel grensoverschrijdend gedrag 

Top 2000 Quiz en Top 2000 a Gogo

Hoewel de omroep eerder nog stellig beweerde wél door te gaan met de presentator, is er naar alle berichtgevingen en reacties nu toch anders besloten. "Er komt dit jaar geen Top 2000 Quiz en Top 2000 a Gogo met Matthijs van Nieuwkerk", reageert de omroep vandaag. "Naar aanleiding van de inhoud en het effect van het Volkskrant-artikel komt zowel de NTR als Matthijs tot de conclusie dat het niet mogelijk is om de in december geplande opnamen van de Top 2000 a gogo te laten doorgaan."

Invloed

Daarnaast is de NTR bang dat als ze de opnames met Matthijs laten doorgaan dit van invloed kan zijn op hun producties én medewerkers. "Ondanks dat de situatie bij de Top 2000 niet te vergelijken is met die van De Wereld Draait Door heeft het debat dat nu gevoerd wordt naar aanleiding van de publicaties ook impact op het team van de Top 2000 en de uitstraling van het programma", aldus Willemijn Francissen, mediadirecteur bij NTR. 

Schrappen of vervangen?

De vraag is wat er nu gaat gebeuren. De NTR zou kunnen besluiten om iemand anders naast Leo Blokhuis plaats te laten nemen in de Top 2000-programma's óf ze compleet schrappen. Die keuze ligt nog niet vast. "Hoe we dit jaar verdergaan met deze titels is onderwerp van gesprek met de NPO."

Meer over