Zijn verhaal vertellen

Matthijs van Nieuwkerk praat met Coen Verbraak over mogelijk interview over het grensoverschrijdende gedrag bij DWDD

14 juni 2023 14:43 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© Benjamin Kamps

Presentator Matthijs van Nieuwkerk praat met journalist Coen Verbraak over een interview over het grensoverschrijdende gedrag in De Wereld Draait Door. Verbraak voert gesprekken over een geschikt tijdslot hiervoor bij de publieke omroep. Dat schrijft de journalistieke website Villamedia. 

Verhaal vertellen

Journalist Coen Verbraak, die we onder meer kennen van de interviewreeks Kijken in de ziel, heeft de laatste maanden contact gehad met Matthijs van Nieuwkerk om te kijken of hij zijn verhaal wil vertellen. Van Nieuwkerk heeft tot nu toe nog geen interview gegeven sinds de beschuldigingen aan zijn adres. Mocht hij gaan praten met Verbraak, dan is dat zijn eerste interview over het grensoverschrijdende gedrag.

De presentator werd in november vorig jaar beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag tijdens zijn programma De Wereld Draait Door. Hij kwam onder vuur te liggen na een publicatie in De Volkskrant, waarin werd geschreven over een angstcultuur. Volgens de betrokkenen had Van Nieuwkerk extreme woede-uitbarstingen, waarbij medewerkers vernederd en geïntimideerd werden. 

Nog geen definitieve toezegging

Verbreek laat weten dat hij een bezoek heeft gebracht aan Matthijs van Nieuwkerk. ''Vooral om te kijken hoe het met hem gaat, als collega's onder elkaar. Toen hebben we de mogelijkheid van een interview ook besproken'', laat hij erover uit.

Hij benadrukt dat er van een definitieve toezegging nog geen sprake is, maar dat er pas verder gepraat wordt wanneer het langverwachte onderzoek over grensoverschrijdend gedrag bij de publieke omroep is gepresenteerd. Volgens Villamedia is het nog niet bekend wanneer dit rapport verschijnt. In het rapport komt ook de rol van Matthijs aan de orde. '‘Het zou raar zijn als we praten, wanneer nog niet vaststaat wat het er uit dat onderzoek komt. Het lijkt me goed dat je dat eerst afwacht voor je een gesprek voert’, zegt Verbraak.

Meer over