Vrijheid verkozen

Matthijs van Nieuwkerk trekt stekker uit samenwerking met RTL

3 juli 2024 14:03 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Tom Cornelissen
Het is over en uit tussen Matthijs van Nieuwkerk en RTL. De presentator heeft zelf besloten dat hij geen programma's meer gaat maken voor de commerciële zender.

De zender haalde Matthijs eind vorig jaar binnen voor vier jaar, maar de presentator heeft nu aan RTL laten weten 'de vrijheid te verkiezen'.

Ontbonden

RTL laat weten dat de samenwerking inmiddels definitief ontbonden is. "We kunnen niet anders dan zijn besluit respecteren en gezien de omstandigheden hebben we daar ook begrip voor. We wensen hem alle succes voor de toekomst." De manager van Matthijs geeft aan dat er verder niets toe te voegen valt. Of er gesprekken zijn voor andere tv-klussen is nog niet bekend.

Opgeschort

De samenwerking werd opgeschort na de publicatie van het Rapport-Van Rijn, omdat er publiekelijk anonieme aantijgingen naar voren werden gebracht. Van Nieuwkerk ontkende deze, maar de samenwerking ging daarom on hold.

Voorjaar

RTL-directeur Peter van der Vorst zei toen dat het tijd was voor Matthijs om een nieuwe start te maken en dat hij hoopte dat dat kon in het voorjaar. Maar ze hadden volgens hem de timing verkeerd ingeschat. "Het uitstellen van de samenwerking brengt rust."

Meer over