Smaad en laster

De man die Maxime Meiland zou hebben verkracht doet nu aangifte tegen haar

6 december 2023 09:37 | actualiteiten | Door Irma Tomas

© Tom Cornelissen
In haar biografie zegt Maxime Meiland dat ze op haar vijftiende seksueel is misbruikt door een leeftijdgenoot. De man in kwestie is het daar niet mee eens en doet aangifte wegens smaad en laster.

De man in kwestie, die net als Maxime Meiland nu 28 is, eist dat alle exemplaren van de biografie van Maxime Misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig uit de handel worden genomen en dat er een rectificatie komt in De Telegraaf. Hij wil ook een schadevergoeding. 

De dader

Dat heeft Peter Schouten, de advocaat van de man, bevestigd aan RTL Boulevard nadat Story het nieuws als eerste meldde en zelfs een interview met de 'dader' plaatste. Maxime, uitgeverij Osjato en biograaf Jan Dijkgraaf hebben tot woensdag 15:00 uur de tijd om te reageren. 'Het is evident dat mijn cliënt ernstige reputatieschade heeft opgelopen bij personen die hem kennen, en personen uit zijn leefomgeving die hem kunnen herkennen uit het boek, ook al wordt hij daarin niet onder zijn eigen naam vermeld', zo schrijft Schouten. 

Vrijwillig

In Story vertelde de man die van verkrachting wordt beschuldigd dat er inderdaad sprake is geweest van seks maar dat die geheel vrijwillig was en dat Maxime zelf het initiatief nam. 

Meer over