Meer series en minder amusement bij Publieke Omroep

Vanaf 2014 gaat de Publieke Omroep minderen met het aantal amusementsprogramma's. Dat betekent dat Strictly Come Dancing niet meer terugkomt.

Dat heeft de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) bekendgemaakt. Vanaf 2014 worden er minder vaak grote amusementsshows uitgezonden, zoals Strictly Come Dancing. Hiervoor in de plaats komen langere series en documentaires.

Nederland 1, 2 en 3

Zoals elk jaar wel weer wordt geroepen gaan de drie zenders hun identiteit versterken. Dit betekent dat De Wereld Draait Door naar Nederland 1 verhuist. Hierdoor komt er op Nederland 3 plaats voor de gloednieuwe soap StartUp.

Op Nederland 2 komt er meer ruimte voor Nederlands drama en journalistiek. Daarnaast wordt er op maandagavond primetime een documentaire uitgezonden.

Gerard Timmer

Gerard Timmer, directeur TV programmering bij de NPO, is erg enthousiast over deze ontwikkelingen. Hij laat weten: "Ondanks de bezuinigingen krijgen kijkers in 2014 een mooi tv-jaar. Het is duidelijker wat je kunt vinden op de netten van de publieke omroep: een onderscheidend aanbod voor iedereen dat past bij de kerntaken van de NPO."

Meer over:

Reageren