Meis en Moszkowicz genomineerd voor Loden Leeuw

3 december 2013 11:18 | actualiteiten | Door Televizier

Bram Moszkowicz kan een nieuwe carrière beginnen: die van BN’er in tenenkrommende reclamespotjes. Samen met presentatrice Sylvie Meis is de ex-advocaat genomineerd voor de Loden Leeuw.

Bram haalde de kijkers het bloed onder de nagels vandaan in de Robijn-reclame. De sexy verschijning van Sylvie Meis voor Hunkemöller viel overduidelijk ook niet in de smaak. Drie andere bekende Nederlanders maken ook kans op de prijs. Dit zijn Ronald Koeman als gezicht van HAK, Maarten Weijden voor Menzis en Ali B in de T-Mobile commercial.

Nominaties

Vijf commercials zijn genomineerd voor de Loden Leeuw 2013. De spotjes zijn de boerende kat van yoghurtdrank Yogi, de vechtende tweeling van Bon Prix, het keffende hondje van Volkswagen, de nasynchroniserende moeder van Vanish Oxi Action en de reclame van Dubbelfriss waarin een meisje in de bus letterlijk ‘valt’ voor de zwijmelende jongen tegenover haar omdat hij aan de noodrem trekt.

2012

Vorig jaar  won internetwinkel Zalando de Loden Leeuw, vanwege de krijsende vrouwen. De meest irritante BN’er in een reclame was Patricia Paay voor het Staatsloterij Miljoenenspel.

Loden Leeuw

De Loden Leeuw wordt uitgereikt sinds 2002. Het is de tegenhanger van de Gouden Loeki, de prijs voor de beste reclame van het jaar. Sinds 2004 kunnen ook irritante bekende Nederlanders worden genomineerd. Winnaars van vorige jaren zijn onder andere Arie Boomsma voor de MediaMarkt en Frans Bauer voor NEM.  Ook zin om te stemmen? Dat kan tot en met 16 december op de site van TROS Radar.

Meer over