De Geknipte Gast

Melissa Drost: Last van ‘truttig’ imago en fles wodka tijdens depressieve periodes

8 April 2021 14:47 | actualiteiten | Door Jorien Slager

© Feriet Tunc

Voormalig GTST-actrice Melissa Drost vertelde tijdens een gesprek met Özcan Akyol voor zijn programma De geknipte gast woensdagavond over de leuke en minder leuke periodes in haar leven. Zoals toen ze depressief was. “Ik dronk een fles wodka per dag.”

Tijdens het gesprek komt duidelijk naar voren dat de actrice haar veilige en door haar ‘truttig’ genoemde imago behoorlijk beu was. Het kwam niet overeen met wie ze echt is. “Onder dat brave voorkomen, zit een vrij duister persoon. Ik ben veel stoerder en interessanter dan ik kan laten zien.”

Slechte tijden

Melissa groeide op in een bijstandsgezin met een depressieve vader en een moeder die bikkelde om rond te komen. Helaas heeft Melissa zijn genen en heeft ze vooral tijdens haar jeugd veel depressieve periodes gekend. “Toen ik een jaar of vijftien was, dronk ik erg veel. Een fles wodka per avond. Ik was alles een beetje aan het verdoezelen om maar niets te hoeven voelen en heb met wekelijks afgevraagd waarom ik hier ben.” Wanneer Özcan Akyol vraagt of het tot gekke dingen geleid heeft antwoordt ze dat ze ‘er niet meer had kunnen zijn’.

Gelukkig heeft Melissa er iets van gemaakt. “Ik ben trots op wat ik bereikt heb.”

Meer over