Niet oké

Memphis Depay krijgt kritiek vanwege lijgerwelp in videoclip

18 april 2020 12:33 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© Instagram Memphis Depay
Naast voetballen heeft Memphis Depay nog een grote liefde; rappen. De aanvaller van Olympique Lyon heeft een nieuwe videoclip online gezet en dat levert hem de nodige kritiek op. Waarom? Er is een lijgerwelp in te zien.

Een lijgerwelp zeg je? Ja, een kruising tussen een leeuw en een tijger. In de videoclip van Dubai freestyle is te zien hij Memphis een gezond ontbijt neemt, terwijl de welp op de tafel zijn eten nuttigt. Ook lopen beide door het huis. Dierenrechtenorganisaties zijn nu woest op de international.

Niet verwijderd

“We vinden het erg jammer dat Memphis niet besloten heeft om de lijger uit zijn videoclip te laten en zijn foto’s niet heeft verwijderd. Door met het welpje op de foto te gaan en hem te gebruiken in een videoclip, creëer je het idee dat het oké is om dieren zo te gebruiken”, stelt Sanne Kuijpers namens World Animal Protection.

Kritiek

Twee weken geleden plaatste Memphis nog een foto van zichzelf met de lijgerwelp. Daardoor kreeg hij ook al bakken kritiek over zich heen. Onder anderen Kjeld Nuis en Gordon spraken de voetballer erop aan. Toch heeft hem dat niet doen besluiten om de welp uit zijn videoclip te halen.

Tiger King

Misschien heeft Memphis de documentairereeks Tiger King nog niet gezien via Netflix. Daarin is te zien hoe de wilde dieren soms onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven. De voetballer heeft nog niet gereageerd op de ophef.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

MEMPHIS X MEMPHIS

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay) op

Meer over