Menno Buch overvallen in Amsterdamse woning

2014 is tot nu toe een dramatisch jaar voor Menno Buch. Na een inbraak in januari is hij nu in zijn eigen huis overvallen door meerdere mannen.

Menno woont in Amsterdam Nieuw-West en daar drongen woensdagnacht om 4.30 uur meerdere mensen zijn huis binnen. De presentator van Buch in de Bajes werd wakker en belde meteen de politie, toch werd hij en zijn vriendin Nicole met meerdere wapens bedreigd. De overvallers hebben waarschijnlijk een stel horloges meegenomen, ze probeerden ook zijn auto te stelen, maar dat mislukte.

Ingetrapte deur

De mannen kwamen woensdagnacht met veel lawaai binnen, de voorgevel van Menno's huis is dan ook flink beschadigd. Het Parool meldt dat de deur waarschijnlijk is ingetrapt. Menno Buch is begrijpelijkerwijs erg aangeslagen door alle gebeurtenissen. Aan John van den Heuvel vertelt hij: dat het ’klote’ met hem gaat. „Ze wilden een kluis, maar die heb ik helemaal niet, toen vroegen ze om horloges. Ik heb ze de koffer met horloges overhandigd.” Ondertussen kon Menno alleen maar denken aan de priem waarmee hij bedreigd werd. „Als die erin had gegaan, was het klaar geweest.”

Menno is door de overval nog gemotiveerder om door te gaan met Buch in de Bajes. „Ik wil de gedetineerden vragen of ze enig benul hebben wat ze aanrichten met zo'n overval? Voor een paar van die kuthorloges.”

In januari kreeg de presentator ook al bezoek van inbrekers, toen was hij niet thuis.

Meer over:

Reageren