Merel Westrik naar RTL Nieuws

3 februari 2014 11:03 | actualiteiten | Door Televizier

Merel Westrik hoeft binnenkort niet meer vroeg haar bed uit. Na 3 seizoenen Vandaag de Dag bij WNL gaat ze nu aan de slag bij RTL Nieuws.

Daarmee heeft RTL de opvolger van de naar Radio 1 vertrokken Suzanne Bosman. RTL werd na het vertrek van Bosman overstelpt door solliciatiebrieven van journalisten die aasten op de vrijgekomen plek bij RTL Nieuws, maar Merel (34) is de gelukkige.

Vandaag de Dag

Ze begint begin april, wanneer ook de nieuwe studio van RTL gereed is. En natuurlijk is Merel zeer te spreken over haar transfer.

„Na drie seizoenen ‘de dag openen' op NL 1 met het programma Vandaag de Dag is het voor mij tijd om een nieuwe stap te maken. RTL Nieuws is een prachtige nieuwsorganisatie, ik ben er trots op dat ik daar straks onderdeel van uit mag maken. En zie het als een eer dat ik samen met Rick Nieman mag vertellen wat er gebeurt in ons land en daarbuiten."

Groot talent

Op zijn beurt is Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws, ook blij met zijn nieuwe nieuwslezer: „Ik bestempel Merel als één van de grootste talenten op het gebied van nieuws en actualiteiten. Bijna overbodig dan ook te melden dat ik blij ben met haar komst. Ik voorzie nog mooiere tijden voor RTL Nieuws.

Meer over