Metamorfose voor RTL Nieuws uitgesteld

Het RTL Nieuws krijgt een facelift, maar daar moeten we nog wel even op wachten. Volgens de planning zou de studio vandaag een nieuw decor krijgen, maar dat is uitgesteld naar 5 mei.

Wel zijn er nu al twee nieuwe (vaste) presentatrices: Daphne Lammers (foto) en Merel Westrik. Zij nemen plaats naast Rick Nieman en Roelof Hemmen. Daphne was al werkzaam bij RTL Nieuws. Ze was de vaste invaller voor Suzanne Bosman en Margreet Spijker, die allebei zijn vertrokken bij het programma.

Merel Westrik

Westrik is afkomstig van WNL. Daar nam ze om de dag de presentatie van het ochtendprogramma Vandaag de Dag voor haar rekening. Na het bekend worden van de overstap liet Merel weten dat ze het als een eer ziet om te vertellen wat er in ons land en daarbuiten gebeurt, en noemt haar nieuwe werkgever een prachtige nieuwsorganisatie. "Ik ben er trots op dat ik daar straks deel van uit mag maken.”

Decor

Hoewel het decor tegelijk met de presentatrices zou worden vernieuwd, is dat nog even uitgesteld. Hoofdredacteur Harm Taselaar zegt in het AD: "De techniek is nog niet 100 procent op orde en de presentatoren moeten meer trainen." Waarschijnlijk zal op 5 mei het nieuwe decor in gebruik worden genomen. Volgens Taselaar zou hij zich niet hebben verkeken op het hypermoderne nieuwe decor: "Het zijn gewoon nieuwe omstandigheden en het heeft allemaal meer voeten in de aarde."

Margreet Spijker zag haar ontslag bij het nieuws niet aankomen.

Reageren