Aanpassingen gedaan

Mia en Dion zetten zuiver optreden neer bij Khalid & Sophie

28 april 2023 19:42 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© BNNVARA / Khalid & Sophie

Vrijdagavond waren Mia en Dion te gast bij Khalid & Sophie om te vertellen over de bewogen periode die ze meegemaakt hebben en hoe zij toeleven naar hun songfestival-avontuur in Liverpool. Ook traden zij voor de eerste keer live op televisie op met hun nummer Burning Daylight.

Zuiver optreden

Na de afgelopen live-optredens, waar veel kritiek op kwam, is gekozen voor een andere toonsoort voor het nummer. Die versie liet het duo vandaag live horen, met ondersteuning van backing vocals. Veel mensen die naar het programma keken, zijn positief over de nieuwe versie en vonden het optreden van Mia en Dion 'de beste tot nu toe'.

Niet alleen Mia Nicolai en Dion Cooper schoven aan bij Sophie Hilbrand in de talkshow Khalid & Sophie, ook Duncan Laurence was te gast. Duncan, die het liedjesfestijn in 2019 won met het nummer Arcade, heeft het songfestivalduo bij elkaar gebracht. Hij en zijn vriend schreven ook mee aan het songfestivallied van dit jaar, Burning Daylight.

De zanger is zichtbaar ontroerd na het optreden van het songfestivalduo. "Al ben je nog zo ervaren, een songfestival is geen makkie. Het is een heel zwaar mentaal proces. Zeker als je een beginnende artiest bent. Dan is dat ineens een volledige verandering in je hele leven. En daar kies je voor, maar je weet natuurlijk nooit waar je echt voor kiest. Als er dan zoveel op je af komt. Ik heb er de afgelopen weken alleen maar tussen willen springen, want ik weet dat ze dit kunnen."

Lees ook: Alles over het Eurovisie Songfestival 2023 

Kritiek

De afgelopen weken kregen Mia en Dion een hoop kritiek op de optredens die ze gaven. "Je stapt erin met zoveel enthousiasme en zoveel hoop, dat je heel erg je best wilt doen. Ik heb mijn hele agenda leeggemaakt om me hier aan toe te wijden. En dat laat zien hoe graag we dit goed willen doen met elkaar. Het raakt als het niet lukt zoals je het zelf wilt", laat Mia Nicolai weten. Dion voegt daaraan toe: "Ik heb het gevoel alsof ik iedereen heb teleurgesteld en dat is het laatste wat ik wil."

Dinsdag 9 mei is het zover, dan staan Mia en Dion in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Check hier al hun concurrenten

Meer over