Op non-actief

Mick van Wely geschorst wegens grensoverschrijdend gedrag

11 februari 2022 12:04 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© ANP Kippa / Sander Koning
Na Ali B, Jeroen Rietbergen en Ajax-bestuurder Marc Overmars is nu ook Mick van Wely geschorst vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. De misdaadverslaggever is hierdoor tijdelijk niet meer welkom bij De Telegraaf en bij de talkshows van RTL.

Ten minste zeven vrouwen zouden inmiddels hebben melding gedaan van zijn gedrag, zo meldt Mediahuis Nederland, het moederbedrijf van De Telegraaf.

Mediahuis Nederland

Een uiterst verdrietige situatie, zo vindt De Telegraaf-hoofdredacteur Paul Janssen. "We zijn behoorlijk geschrokken. Er zijn passende maatregelen getroffen om een herhaling te voorkomen en er is nazorg geboden aan de melders."

Mick van Wely

De 49-jarige misdaadverslaggever heeft naar aanleiding van deze berichten zelf ook een statement gegeven en erkent dat hij grenzen heeft overschreden. "Ik realiseer mij dat ik met mijn handelen grenzen heb overschreden en bied daarvoor mijn excuses aan. Ik zal de komende tijd onder professionele begeleiding aan mezelf werken en hoop na een periode van non-actiefstelling mijn werkzaamheden te kunnen hervatten."

RTL

Een woordvoerder van RTL laat nu ook aan het ANP weten dat Mick van Wely, die regelmatig te zien is bij EditieNL, Beau en in het programma Crime Desk, daar voorlopig ook niet te zien is. "Zijn nevenactiviteiten zijn voorlopig stilgelegd." 

Meer over