Miljoenenjacht-zaak van de baan: 'Man wist wat hij deed'

18 december 2014 13:50 | actualiteiten | Door Televizier

Arrold van den Hurk, de man die Miljoenenjacht aanklaagde omdat hij te vroeg op de rode knop drukte en daardoor miljoenen misliep, krijgt geen schadevergoeding.

Volgens de rechter in Amsterdam wist Arrold precies wat hij deed toen hij eind 2013 het bod van 125.000 euro accepteerde. In een persbericht meldt de rechtbank: „De rechter is van oordeel dat de vordering in de bodemprocedure geen kans van slagen heeft en er dus geen belang bestaat getuigen te horen.

De man wist dat het drukken op de rode knop beslissend is voor het verdere verloop van het spel. Uit beelden vanuit een andere camerapositie gemaakt, die niet op televisie zijn uitgezonden, maar wel op zitting zijn getoond, blijkt naar het oordeel van de rechter dat de man vol overtuiging op de rode knop slaat en daarmee het bod van de bank van 125.000 euro heeft geaccepteerd.”

Dat betekent dat Linda de Mol niet als getuige hoeft te verschijnen voor de rechtbank. Ook de notaris en de regisseur van Miljoenenjacht ontspringen de dans.

Game over

Arrold van den Hurk wilde in een bodemprocedure regelen dat Endemol en/of de Postcode Loterij hem een schadevergoeding zouden moeten betalen of dat hij het spel alsnog zou mogen uitspelen. Maar dat zit er niet in.

De rechter: „Met Endemol is de rechtbank van oordeel dat het er in een televisiespel als Miljoenenjacht om gaat wat de kandidaat op het moment suprême heeft gedaan en op dat moment heeft hij – vol overtuiging – op de rode knop gedrukt. Daarmee heeft hij het bod van de bank geaccepteerd en was het spel voor hem afgelopen.”

 

Meer over