Minder grootverdieners bij publieke omroep

Steeds minder televisiepresentatoren verdienen meer dan een minister. Het aantal is dit jaar geslonken van 31 naar 6.

Steeds minder presentatoren die werken voor de publieke omroep hebben een topsalaris. De tv-persoonlijkheden die nog meer verdienen dan een minister maken momenteel gebruik van het overgangsrecht van de de Wet normering topinkomens. Het is dus de bedoeling dat ook de zes overgebleven grootverdieners minder salaris gaan ontvangen.

Publieke Omroep

Ook de bestuurders in de omroepwereld hebben flink ingeleverd, al was dit niet verplicht. Vier van de vijf directeuren hebben vrijwillig hun salaris onder de nieuwe norm voor topinkomens gebracht. Staatssecretatis Dekker meldt dat alleen de baas van de Ster, die de reclamegelden voor de publieke omroep binnenhaalt, meer verdient dan ze minister. Zij maakt, net als de zes presentatoren, gebruik van het overgangsrecht van de de Wet normering topinkomens. "Dat is haar goed recht, maar ik betreur het wel'', aldus Dekker.

D66 is overigens nog niet tevreden. De partij wil dat de publieke omroep stopt met alle nieuwssites, apps en andere bezigheden die zouden afleiden van de kerntaak.

Meer over:

Reageren