Minder vrouwen kijken naar EK voetbal 2016 zonder Oranje

Nu Oranje niet meedoet aan het EK voetbal in Frankrijk, kijken er veel minder vrouwen. 65% van de kijkers is man en slechts 35% is vrouw. En we hebben nog meer leuke feitjes voor je.

Als Nederland wel bij een groot eindtoernooi van de partij is, 'gaat de verdeling vaak richting 50-50 bij de wedstrijden van Oranje' meldt de NOS. Een aanzienlijk verschil dus.

52 jarigen

En er zijn nog meer leuke feiten over het EK voetbal 2016. De eerste vonden wij toch verrassend: "De gemiddelde leeftijd van de EK-kijker is 52 jaar. Dat is jong voor NPO 1, want normaal is de gemiddelde leeftijd van de kijker 57."

5 minuutjes voetbal

"Na tien dagen EK heeft bijna 70% van alle Nederlanders van zes jaar en ouder 5 minuten of langer naar het EK gekeken. Dat komt neer op 10,8 miljoen mensen." Niet verbazingwekkend wat ons betreft. Zelfs voetbalhaters kunnen het vaak nog wel opbrengen om vijf minuten mee te kijken.

1,6 miljoen

"Per wedstrijd kijken gemiddeld ongeveer 1,6 miljoen mensen." Dat gaat dus niet alleen over de gespeelde wedstrijden van 21.00 uur, maar ook over die van 15.00 en 18.00 uur. Verder hebben we 'zo'n acht uur EK achter de kiezen: 6,5 uur aan wedstrijden en 1,5 uur Studio France'

Zeven duels

"Van de 26 duels die de eerste tien dagen zijn gespeeld, heeft men er gemiddeld zeven gezien." Dat is toch nog een kwart van de wedstrijden. En dat terwijl alleen de poulewedstrijden nog maar gespeeld zijn; de echt spannende duels moeten nog beginnen. 

Voetballiefhebbers

Naar de openingswedstrijd keken dit jaar 2,3 miljoen kijkers. "Ter vergelijking: naar de openingswedstrijd van het vorige EK, toen Nederland wel meedeed, keken 2,6 miljoen mensen." Kortom: Nederland houdt van voetbal en kijkt ook wel als Oranje er niet bij is.  

Reageren