Minister Plasterk verbaasd over vroege zomerstop NPO

DWDD, Pauw en Tijd voor MAX, alle NPO talkshows zijn vanaf deze week al met vakantie tot eind augustus. Minister Ronald Plasterk vindt dat onbegrijpelijk. 

Hij deelde zijn verwondering vanochtend via Twitter en vond verrassend veel bijval. Het bericht werd tientallen keren gedeeld.

Publieke taak

Volgens Plasterk zijn actualiteit en debat belangrijke kerntaken van de publieke omroep. Door de overvolle sportzomer (die nog niet eens is begonnen) is er echter geen plaats. Zelfs Eva Jinek, die doorgaans Pauw vervangt, moet wijken. Daarmee wordt alleen nog  in RTL Late night de waan van de dag besproken. Een kwalijke zaak, vindt de minister.

Overdreven

In een reactie op de tweet reageren een aantal NPO-medewerkers die menen dat Plasterk toch een beetje overdrijft. Er zijn nog genoeg programma's die de hele zomer door nieuws brengen. 

"Het zit er op!"

DWDD nam vrijdagavond afscheid en is de eerste van de NPO-shows die weer terugkeert. Het gat dat de dagelijkse talkshow achterlaat in de NPO1 programmering wordt opgevuld door herhalingen van Bed & breakfast die een stuk minder bekeken worden. Om eventuele verwarring te voorkomen had Matthijs van Nieuwkerk maandagavond nog wel een speciaal filmpje ingesproken.

Reageren