Bijzondere aankondiging

Minister-president Mark Rutte schuift graag aan bij Vandaag Inside

2 maart 2023 22:13 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© Arenda Oomen
Al wekenlang hebben de heren van Vandaag Inside het over Mark Rutte. Vooral Johan Derksen is niet bepaald over de minister-president te spreken. De aflevering van vanavond krijgt een onverwachte wending, want Mark Rutte geeft aan graag aan te schuiven bij het programma. Zowel het Vandaag Inside-trio als de kijkers zagen dat niet aankomen.

13 maart

Mark Rutte is al een paar keer uitgenodigd voor de show, maar tot heden is dat niet gelukt. En daar blijkt nu verandering in te komen, want in een videoboodschap laat de premier weten dat hij graag bij Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen langskomt op maandag 13 maart. Dat is twee dagen voor de Provinciale Statenverkiezingen.

''Wilfred, ik hoor nu al een paar keer voorbijkomen dat ik niet bij jullie zou willen zitten. Dat is onzin. Het lijkt me juist heel erg leuk'', zegt hij erover. ''Ik ben wel druk de komende weken, zou het kunnen op maandag de 13e? Heb je dan toevallig een stoeltje vrij? Dan kom ik graag langs'', liet de premier in de videoboodschap weten.

Op Twitter gaat het na de aankondiging al gelijk helemaal los. 

Derksen afwezig

Het was sowieso al een bijzondere uitzending van Vandaag Inside vanavond, want Johan Derksen was dit keer niet aanwezig vanwege ziekte. Veel kijkers vinden het programma daardoor al meteen een stuk saaier.

Vandaag Inside is iedere werkdag om 21:35 uur op SBS6 te zien.

Meer over