Moeder Ik Wil Bij de Revue genomineerd voor LIRA Scenarioprijs

12 augustus 2013 14:46 | actualiteiten | Door Televizier

Job Cohen heeft de genomineerde voor de LIRA Scenarioprijs bekend gemaakt. Moeder, Ik Wil Bij de Revue, Eileen en Den Uyl en de Affaire Lockheed zijn behoren tot de gelukkigen.

De LIRA Scenarioprijs is de grootste scenarioprijs op het Nederlandse taalgebied en wordt om de twee jaar uitgereikt. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 15.000 euro. Dit jaar zijn de scenaristen van de volgende series genomineerd:

Moeder, Ik Wil Bij de Revue

Moeder, Ik Wil Bij de Revue (2012) is geschreven door Paula van der Oest en Maarten Lebens. De serie is gebaseerd op de liedjes van Wim Sonneveld. Het vertelt het verhaal van een jonge kolenboer die naar de grote stad verhuisd om zijn dromen waar te maken.

Den Uyl en de Affaire Lockheed

Ger Beukenkamp en Hans Hylkema schreven het scenario van Den Uyl en de Affaire Lockheed (2010). De VARA-serie ging over het schandaal uit 1976, toen bleek dat prins Bernard steekpenningen had aangenomen van de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Lockheed.

Eileen

Eileen (2011) is de tweedelige dramaserie van de VPRO gebaseerd op het verhaal van FARC-strijdster Tanja Nijmeijer. Het scenario was in handen van Alma Popeyus en Hein Schütz.

Job Cohen

Naast Job Cohen bestaat de jury uit vakmensen als scenarioschrijver Willem Capteyn, filmmaker Eddy Terstal en televisierecensent Walter van der Kooi. De winnaar wordt op 12 september 2013 bekendgemaakt.

Meer over