Moeder jongetje in Zeeman-reclame doet aangifte tegen Guido Weijers

Cabaretier Guido Weijers krijgt een aangifte aan zijn broek. Hij deelde via Facebook een foto van een donker jongetje met pluche beesten.

De foto kwam uit een reclameblaadje van de winkelketen Zeeman. Op de orignele foto poseerde het jongetje met een pluche aap en een pluche beer. In de bewerkte foto die Weijers deelde was alleen de beer te zien en werd de suggestie gewekt dat het jongetje de aap moest voorstellen.

Afbeelding

RTL Late Night

In RTL Late Night vertelde de moeder van de 5-jarige jongen, Argelia Pools, dat ze zwaar geschokt was toen ze de foto zag. „,Het is zo een verschrikkelijk beeld. Ik doe mijn woord om te laten zien: Waarom zou een donker kind geen model kunnen zijn met een aap in zijn handen. Waarom wordt er gelijk een dergelijk beeld gecreëerd?”

Ondanks dat Weijers de foto niet zelf bewerkte doet mevrouw Pools aangifte omdat ze vindt dat BN'ers het goede voorbeeld moeten geven, bovendien verwijderde Guido Weijers de gewraakte foto niet van zijn Facebook-pagina. De foto werd op de pagina van Weijers 100.000 keer geliked en bijna 16.000 keer gedeeld.

Guido reageert niet

De cabaretier was niet aanwezig bij RTL Late Night omdat hij moest werken, maar liet zijn management de volgende verklaring afgeven. „Guido heeft bij de foto zelf geen enkele grap gemaakt en u zoontje nooit willen beledigen. Dat verdient zo een lief jochie zeker niet en volgens mij is iedereen op sociale media het ermee eens. daarom reageren wij niet verder zodat de rust snel wederkeert."

Guido Weijers maakt dit jaar een Oudejaarsconference voor RTL 4.

Weijers is niet de enige die dit jaar werd aangeklaagd.  John van den Heuvel en Charlie Sheen ondergingen hetzelfde lot.

Reageren