Mogelijk Making a Murderer 2 op komst

18 januari 2016 10:48 | actualiteiten | Door Televizier

© Netflix

Netflix denkt na over een vervolg op Making a Murderer. De documentairemakers hebben al materiaal verzameld voor een vervolg.

Volgens de baas van Netflix, Ted Sarandos, behoort een tweede reeks zeker tot de mogelijkheden maar is er officieel nog niks besloten. „Het verhaal blijft zich ontwikkelen, dus we houden het in de gaten”, zo zei Sarandos tegen Variety.

Telefoongesprekken

Filmmakers Moira Demos en Laura Ricciardi hebben wel al nieuw materiaal verzameld maar ook zij kunnen geen zekerheid geven over een eventueel vervolg. Ricciardi: „Sinds Making a Murderer 4 weken geleden online kwam hebben we verschillende keren telefonisch met Steven Avery gesproken. Met het oog op een vervolg hebben we de gesprekken ook opgenomen, maar we zijn de afgelopen tijd niet terug geweest naar Wisconsin”

Ontwikkelingen

Ook Demos houdt de deur op een kier: „De zaken van Steven Avery en Brendan Dassey staan nog open, en dit is het echte leven, dus we weten niet wat er gaat gebeuren. Maar als er belangrijke ontwikkelingen komen, zullen wij er bij zijn.”

Levenslang

Making a Murderer gaat over Steven Avery, de man die achttien jaar onschuldig in de gevangenis zat voor een verkrachting en twee jaar na zijn vrijlating werd opgepakt voor de moord op fotografe Teresa Halbach. Steven Avery kreeg levenslang. Ook zijn neefje Brendan Dassey kreeg een levenslange gevangenisstraf opgelegd in de zaak. Beide veroordelingen zijn zeer omstreden en Making a Murderer maakte dan ook veel los nadat de serie op Netflix verscheen.

Lees ook:
Er wordt gewerkt aan de zaak Avery

 

Meer over