Geen doei kunnen zeggen

Morad El Ouakili krijgt steun van collega's na ontslag bij BNNVARA door co-host debuut RTL Boulevard

11 juni 2024 12:22 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Videoland still
Wat een mooie extra klus had moeten zijn voor radio-dj Morad El Ouakili eindigde gisteren in een nachtmerrie. Nadat hij dit weekend de vuurdoop had als co-host bij RTL Boulevard, hoorde hij gisteren dat hij per direct moet stoppen met zijn avondshow op NPO Radio 2.

Volgens BNNVARA kan hij zijn televisiewerk niet combineren met zijn werkzaamheden voor de omroep.

Presentatieklus

Morad stond wel vaker als deskundige aan de desk bij RTL Boulevard bijvoorbeeld als het ging om de Top 2000 waar hij de laatste jaren de lijst afsloot op oudjaarsdag. Nu hij echt een presentatieklus daar heeft, trekt BNNVARA de stekker eruit. Zelf schrijft hij erover: "Mijn contract staat het niet toe dat ik naast radio mezelf ook op andere plekken ontwikkel, als bijvoorbeeld tv-presentator", schrijft hij op Instagram daarover. "Gesprekken hierover zijn tot op het laatste moment gevoerd, in de hoop dat we er samen uit konden komen." 

Geen afscheid

Aan RTL Boulevard laat Morad weten dat hij niet normaal afscheid heeft kunnen nemen en daarom totaal niet blij is. "Ik heb niet eens normaal doei kunnen zeggen. Zij stelden me voor de keuze: óf je doet het een of je doet het ander. Terwijl ik geloof dat het allebei kan. Het een versterkt het ander."

Omroep

BNNVARA zegt het volgende: "Morad heeft laten weten dat zijn ambities verder reiken dan zijn radioshow bij BNNVARA op NPO Radio 2. Dat gunnen we hem en we weten zeker dat hij ook op andere zenders en platformen helemaal tot zijn recht komt, maar zijn ambities zijn niet te combineren met de exclusieve presentatie voor BNNVARA."

Steun

De actie van de omroep kan in ieder geval op weinig steun rekenen binnen de entertainmentwereld. "Het is ontzettend jammer. Het zou elkaar ook zo mooi hebben versterkt, zou ik zeggen. Maar goed, het mocht niet zo zijn kennelijk", zegt Luuk Ikink die dezelfde rol bekleedt bij het programma. Collega radio-dj Emmely de Wilt schrijft: "Echt bizar dit", met een boze emoticon. "Ik vind het echt schandalig. Ik vind het zwak van BNNVARA eigenlijk. Hij heeft niet eens afscheid kunnen nemen. Onrechtvaardig", zegt verslaggever Aran Bade.

Meer over