MTV beleeft in 2013 recordjaar met MTV Awards en realityshows

MTV scoort nog steeds goed onder jongeren. Door een breed aanbod aan populaire realityprogramma’s en de spectaculaire MTV European Music Awards was 2013 een succesvol jaar voor de zender.

MTV richt zich al jaren op de jongerendoelgroep. De helft van de MTV-kijkers is dan ook 12 tot 24 jaar. In 2013 zapte de Nederlandse jeugd het liefst naar de realityshows Catfish, Teen Cribs en Awkward. Juli en augustus waren daarbij de best bekeken maanden.

MTV EMA Awards

Met name de uitzending van de MTV European Music Awards brak in november 2013 alle records. 961.000 kijkers schakelden in voor de spetterende muziekshow in onze eigen Ziggo Dome in Amsterdam. Het aantal kijkers in de leeftijd van 12-24 jaar steeg tijdens dit evenement met maar liefst 116 %.

Onvergetelijk jaar

Kenneth Kristensen, VP Programming Youth & Music North Europe reageert: “Het was een geweldig jaar voor MTV in Nederland. Dankzij de 2013 MTV EMA in Amsterdam konden we onze fans een onvergetelijke beleving bieden.”

Top 5 best bekeken MTV Shows in 2013


1.    2013 MTV EMA Amsterdam

2.    Catfish

3.    Teen Cribs

4.    Awkward

5.    2013 MTV EMA Red Carpet show

MTV

MTV is een jeugd en entertainmentmerk met wereldwijd een bereik van maar liefst een half miljard huishoudens. Het televisienetwerk bracht met haar oprichting in 1981 een revolutie teweeg in de popcultuur door het uitzenden van non-stop videoclips. Sinds begin deze eeuw worden er op MTV steeds meer muziek- en realityprogramma’s uitgezonden, waaronder The Hills, Jackass, The Osbournes, MTV Cribs en Pimp My Ride.  

Reageren