Musical Willem Ruis in de maak

Er wordt een musical gemaakt over de legendarische presentator Willem Ruis. Zeventig jaar na zijn geboortedag krijgt het publiek een nieuw kijkje in het leven van Willem Ruis. 

De producent van de musical, Janke Dekker Producties, maakte het nieuws vandaag bekend. De show Willem Ruis: De Show van Zijn Leven speelt zich voornamelijk af rondom de televisiejaren van de voormalig VARA-presentator. De voorstelling wordt gemaakt met de volledige medewerking van de familie van de beroemde presentator en staat op de planken in seizoen 2015/2016.

Carrière

In 1970 ging Ruis aan de slag bij de VARA-radio, waar hij onder meer Langs De Lijn presenteerde. Hij verruilde na enkele jaren de VARA voor de KRO en maakte daar zijn televisiedebuut. In 1981 keerde Willem terug bij de VARA, waar hij uitgroeide de een van de meest invloedrijke presentatoren die ons land ooit heeft gekend. Ruis presenteerde populaire programma’s als Vijf tegen Vijf, De Willem Ruis Lottoshow en De Sterrenshow.

Privé

Het leven van het tv-icoon ging niet altijd over rozen. Financieel gezien bleken de uitzinnige showprogramma's een blok aan het been van de VARA. Ook privé had Ruis last van de nodige problemen. De presentator stortte zich volledig op zijn werk, wat hem uiteindelijk zijn huwelijk heeft gekost. Een andere reden van de scheiding is dat hij zijn gezondheid enorm verwaarloosde. Uiteindelijk stierf Ruis op 41-jarige leeftijd aan een hartaanval.

Het is niet de eerste tv- gerelateerde musical die in de maak is. Een muzikale versie van True Blood verschijnt binnenkort op Broadway.

Reageren