Overhalen

Naam Khalid Kasem duikt op rondom strafzaak Ali B

18 juni 2024 21:05 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Annemieke van der Togt
Presentator en voormalig advocaat Khalid Kasem heeft zich gemengd in de strafzaak van Ali B. Voorafgaand aan de rechtszaak heeft hij slachtofferadvocaat Sébas Diekstra gebeld met het verzoek om met Ali B om de tafel te gaan.

Dit heeft de advocaat bevestigd aan RTL Boulevard

Niet intimiderend

Sébas Diekstra geeft daarbij aan dat het verzoek niet intimiderend was voor hem of zijn cliënt Jill Helena. Hij ziet het eerder als een actie van Ali B om 'zijn zin te krijgen'. "Eind mei, dat is kort nadat ik de zaak over heb genomen, ben ik door Khalid Kasem gebeld en geappt met de vraag of ik met Ali in gesprek wilde. Dat is de enige vraag die hij mij stelde, zonder enige verdere toevoeging."

Contact

Volgens Khalid kwam zijn verzoek aan Sébas direct van Ali B waar hij goed contact mee had. Ali’s advocaat Bart Swier laat weten dat het belletje van Khalid Kasem enkel een herinnering was op het eerdere verzoek tot mediation. 

Omkoping

Khalid Kasem heeft zijn werkzaamheden bij BNNVARA in januari neergelegd voor onbepaalde tijd. De presentator zou in een opgenomen gesprek hebben toegegeven dat hij in zijn tijd als advocaat een ambtenaar heeft omgekocht. Khalid ontkent de beschuldigingen.

Meer over