Na lang ziekbed

Nabestaanden Pierre Kartner maken doodsoorzaak bekend

22 november 2022 21:02 | actualiteiten | Door Jef Willemsen

© ANP
Walter Kartner, zoon van de op 8 november overleden Pierre Kartner, heeft zich voor het eerst publiekelijk uitgelaten over de doodsoorzaak van de 87-jarige zanger en componist.

In een openhartig interview met Privé vertelt hoe zijn vader bezweek aan de gevolgen van kanker. 

Rugklachten

Enkele jaren geleden klopte Kartner bij de dokter aan vanwege aanhoudende rugklachten. Na enkele onderzoeken volgde de gevreesde diagnose. De gevierd componist bleek een uitgezaaide vorm van botkanker te hebben: "De ziekte had zich door zijn hele lichaam verspreid", aldus Walter, "Hij kreeg al vrij snel te horen dat er niets meer aan te doen was."

Berusting

Volgens Walter zorgde het nieuws niet dat zijn vader bij de pakken neer ging zitten: "Hij legde zich wonderbaarlijk snel bij dat vreselijke bericht van de specialist neer - zoals hij altijd zei wanneer er iets tegenzat in het leven: 'er zijn zaken die zijn zoals ze zijn'."

Muziek

Pierre Kartner, bij generaties ook bekend als Vader Abraham, trad mede door zijn ziekte al enige jaren niet meer op. Maar hij bleef tot het laatst muziek maken: "Dan kroop hij af en toe achter zijn keyboard om liedjes te schrijven. Op zijn tablet volgde hij het nieuws, en af en toe had hij een mindere dag. Maar papa was nooit depressief. Uiteindelijk is hij gewoon thuis gestorven."

Meer over