NASA viert 45-jarig jubileum maanlanding

21 juli 2014 12:17 | actualiteiten | Door Televizier

© NASA

Precies 45 jaar geleden zette wijlen Neil Armstrong als eerste mens voet op de Maan. NASA viert deze mijlpaal door terug te gaan in de tijd.

Iedereen kent de befaamde, ietwat verhaspelde eerste woorden van Neil Armstrong toen hij eenmaal op de Maan stond. Maar voordat hij het kon hebben over "a small step for man" of "a giant leap for mankind" waren er talloze uren voorbereiding nodig.

De 24 uur van de Apollo astronauten

De wereld hield haar adem in op 21 juli 1969: zou alles wel goed aflopen voor astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins? Elke stap en handeling die moest worden verricht om de Apollo 11 missie veilig te laten verlopen werd op de voet gevolgd en vastgelegd. Ter ere van het 45-jarig jubileum van deze historische dag heeft NASA de beelden op haar website geplaatst. Mensen kunnen "live" ervaren hoe bijna een halve eeuw geleden iets wonderlijks werd verricht.

De traagheid van de beelden, gecombineerd met de Aarde die op de achtergrond onverstoorbaar blijft draaien, levert bevreemdende maar daardoor fascinerende slow-tv op. 

Meer over