National Geographic heeft kijkers bedrogen

National Geographic geeft toe dat het programma Scam City: Amsterdam geen waarheidsgetrouw beeld geeft van de stad.

Scam City

In het programma van National Geographic werd Amsterdam afgeschilderd als een gevaarlijke stad voor toeristen. De presentator deed zich in de hoofdstad voor als reiziger en werd meerdere opgelicht en overvallen.

De stad is beledigd

Uit onderzoek van de Amsterdamse politie blijkt dat de ‘overvallers’ zijn betaald door de zender. Burgemeester Eberhard van der Laan is erg aangedaan door de uitkomst van het onderzoek en uit publiekelijk zijn onvrede. ‘’De stad is beledigd. Dit lijkt op scamtelevisie.’’ De burgervader van Amsterdam eiste een rectificatie en deze staat nu op de site van de zender vermeld.

Rectificatie

National Geographic geeft toe dat de kijkers zijn bedrogen en voldoet daarmee aan de door Eberhard van der Laan gestelde eis. “In een open dialoog met burgemeester Van der Laan is overeenstemming bereikt over deze verklaring. Het is nooit onze bedoeling geweest de gemeente Amsterdam te beschadigen en wij betreuren de gang van zaken.”

Toch een stad vol zwendelaars?

In de rectificatie staat dat er voorafgaand aan de opnames grondig onderzoek is gedaan door de productiemaatschappij. De beelden zijn in scène gezet, maar als we het bericht moeten geloven lijkt het er sterk op dat Amsterdam toch een criminele stad is.

Het is in ieder geval zeker dat de uitzending van Scam City: Amsterdam nooit meer wordt uitgezonden. Klik hier om de volledige verklaring van National Geographic te lezen.

Reageren