Op radio en televisie

Nationale actiedag voor Sulawesi

10 oktober 2018 09:29 | actualiteiten | Door Televizier

© ANP
Nederland komt vandaag in actie voor het Indonesische eiland Sulawesi, dat eind september werd getroffen door een aardbeving en een tsunami. Radiozenders en televisieprogramma's besteden de hele dag aandacht aan de ramp.

Om 12.00 uur is de aftrap vanuit museum Beeld en Geluid in Hilversum. Aan het einde van de avond wordt bij Pauw bekendgemaakt hoeveel geld er is opgehaald met de actie 'Nederland helpt Sulawesi'.

Dionne Stax

In Beeld en Geluid zit een belpanel klaar om telefoontjes te beantwoorden. Shelly Sterk, Dolf Jansen en Viggo Waas zijn een paar van de BN'ers die telefoontjes aannemen. NOS-journaallezer Dionne Stax presenteert de actiedag. Onder andere Nick & Simon, Trijntje Oosterhuis en Wilfred Genee doen mee.

Giro555

Doel is zoveel mogelijk geld op te halen op Giro555, om de slachtoffers te helpen. Er zijn inmiddels meer dan tweeduizend doden gevallen. Ruim vijfduizend mensen worden nog vermist. "De schade die de aardbeving en tsunami op Sulawesi hebben veroorzaakt is enorm", vertelt Shula Rijxman, voorzitter Raad van Bestuur NPO. "Deze ramp verdient alle aandacht. Noodhulp is hard nodig en daarom zullen alle NPO-radiozenders en televisienetten woensdag verslag doen van de actie van Giro555."

Hartverwarmend

Via Giro555 is al ruim 3,3 miljoen euro opgehaald voor Sulawesi. "Het is hartverwarmend om te zien dat er zo veel betrokkenheid bij de slachtoffers op Sulawesi is", zegt actievoorzitter Marinus Verweij. "Wij zijn ontzettend blij met deze steun van de NPO en alle andere initiatieven van bedrijven en particulieren in het land."

Meer over